Topsport Alkmaar » Uitgelicht » Holland Schermen sterk met 15 podiumplaatsten NJK

Holland Schermen sterk met 15 podiumplaatsten NJK

geplaatst op 12 juli 2013

DUIVEN, 22 EN 23 JUNI. Afgelopen weekend werd in Duiven het NJK 2013 schermen in Duiven georganiseerd door de Arnhemse schermvereniging Scaramouche i.s.m. met de Nederlandse schermbond (KNAS). HollandSchermen was van de partij met een grote groep van 24 deelnemers waaronder beginners en ervaren wedstrijdschermers.

Er werd zowel op zaterdag als zondag geschermd in verschillende leeftijdscategorieën op de wapens Floret, Degen en Sabel. HollandSchermen is een club gespecialiseerd in het wapen floret, en hiermee werden dan ook de meeste prijzen binnengehaald. Daan Weber uit Alkmaar won goud bij de benjamins, Elize Hautvast uit Schoorl werd kampioen bij de pupillen, Olivier de Jong uit Haarlem werd eerste bij de cadetten en Elisha Yuno uit Bergen verraste als 15 jarige bij de Junioren.


Daan Weber en Kimberley Meulenkamp uit Alkmaar behaalden beiden goud op sabel, zodat Daan heel knap op twee wapens Nederlands Kampioen werd.

Ondanks het grote aantal medailles dat HollandSchermen tijdens dit kampioenschap wist te veroveren moesten ze de verenigingsbeker, al twee jaar op rij door hen gewonnen, dit keer afstaan aan SC Den Bosch die 120 punten hadden behaald waar HollandSchermen met 112 punten net te kort kwam.