Topsport Alkmaar » Uitgelicht » Triffis met zeven teams naar NK voor clubteams

Triffis met zeven teams naar NK voor clubteams

geplaatst op 25 november 2013

Nadat op zaterdag 16 november al vijf teams (C1, C2, D3, D4 en E5) zich verzekerden van een startbewijs voor het NK voor clubteams op 16 december in Oss, stelden zaterdag in Zoetermeer ook de teams Triffis A1 en Triffis B2 hun deelname aan het NK veilig.

Daarmee komt Triffis met maar liefst zeven teams in aktie op het NK voor clubteams, nog niet eerder was de Alkmaarse afvaardiging zo groot.

Triffis A1 (Pascal Wiebering, Roel Teillers, Niamh Slattery, Bo Bet en Chris Moerman) wonnen de beide plaatsingswedstrijden, en zijn dus als eerste geplaatst. Het team B2 (Demi Keijzer, Lara Schut, Amanthis Angenent en Linda Kuilboer) won opnieuw zilver; zij plaatsten zich als tweede. Het verschil met de hoogst geplaatste teams in deze klasse is klein, het belooft dus een spannende strijd te worden om het team-kampioenschap.

Bij de wedstrijd voor de A en B teams in Zoetermeer werd ook de individuele ranking aangevoerd door Triffis springers. Pascal Wiebering was de sterkste in de klasse Sr. Dames A; Niamh Slattery won in de klasse A jeugd meisjes met maar liefst 10 pt. meer dan de nr. 2. Goud was er ook voor Lara Schut (B jun. Meisjes) en voor Linda Kuilboer (B Sr. Dames).

Chris Moerman sprong voor het eerst op een wedstrijd de “Triffis”; hij kwam echter verder in zijn oefening in de problemen en wist zijn oefening niet uit te springen.
Clubgenoot Roel Teillers lukte het wel: hij oogstte een groot applaus na het voor het eerst uitspringen van zijn oefening met de drievoudige salto met halve draai, de “Triffis”. Hij liet opnieuw zien zich snel te ontwikkelen. Zijn optreden was goed voor de zilveren medaille in de categorie A Junior/Senior Heren.