Topsport Alkmaar » Uitgelicht » Beste wensen

Beste wensen

geplaatst op 06 januari 2014

2013 hebben we inmiddels achter ons gelaten. Via deze weg wens ik u allen een sportief en succesvol 2014 toe. Dat dit mag zijn in goede gezondheid en met veel geluk!

In 2013 hebben we grote stappen gezet in Alkmaar. Er zijn veel initiatieven opgepakt en de samenwerking tussen de verenigingen en trainers heeft een vlucht genomen. In 2013 hebben we de start gemaakt met het samen sporten. Dit is geweest bij de Rugby Academie en bij Triffis in 2014 gaan we hier mee door. In januari zullen we bij DAW te gast zijn voor een leuke zwemclinic en in februari kunnen we aantreden op de judomat bij Tom van der Kolk.
Verder blijft onze fysieke coach actief aan de slag met de fysieke basis vaardigheden van onze talenten. Hierdoor kunnen de sporttechnische trainers meer tijd besteden aan hun specialisme.

Voor 2014 hebben we een aantal plannen die we tot uitvoering willen brengen. Ik zal er een aantal noemen. Het opzetten van sportpoli, waar sporters snel bij de juiste specialist terecht kunnen. Hier komt ook een overlegstructuur tussen alle specialisten over wat de beste methodes zijn.
Verder willen we voor onze RTC's, kern en groeisportverenigingen een talentvolgsysteem gaan introduceren. Hier kunnen sporters, trainers en andere specialisten een stap maken naar nog professionelere begeleiding.

Het aantal RTC's moet gaan groeien dit jaar. We hebben de volgende RTC's binnen Alkmaar. Triffis (trampoline springen), Rugby Academie, Holland Schermen, DAW (zwemmen), KNVB damesvoetbal en NEVOBO (volleybal). Andere RTC's die we dit jaar hopen te begroeten zijn de Handbalschool, KNSB (schaatsen), Judo en de KNWU met baanwielrennen.

Kortom voldoende actie in 2014!