Topsport Alkmaar » Uitgelicht » Fysiotherapie Adams al jaren actief voor de Alkmaarse topsport

Fysiotherapie Adams al jaren actief voor de Alkmaarse topsport

geplaatst op 12 februari 2014

Aan het Olympisch Netwerk Noord-Holland en Topsport Alkmaar zijn diverse organisaties en bedrijven aangesloten om de sporters te ondersteunen. Eén van de allereerste was Fysiotherapie Adams. Joost Adams en Jos van Geffen begeleiden al meer dan vijf jaar de topsporters uit Alkmaar en omgeving.

Als partner van Topsport Alkmaar is Fysiotherapie Adams verbonden aan de RTC’s in de omgeving en houden de fysiotherapeuten van de praktijk de ontwikkeling van de topsporters in de gaten. Daarnaast verwijst Topsport Alkmaar sporters naar de praktijk door bij klachten. Joost Adams: “het begeleiden van talentvolle topsporters in hun eerste schreden van het “gezonde” topsportvak” is een mooi ding”.

 

Fysiotherapie Adams is, naast fysiotherapie en manuele therapie, een praktijk met veel sportervaring. Zo begeleidden zij o.a. de sporters van de Elfstedentocht van 1985, deden ze dit drie keer tijdens de alternatieve Elfstedentocht op de Weisensee en tijdens de Olympische Spelen van 2012 in Londen. Daarnaast werkt de praktijk nauw samen met de Topsport Talentschool Willem Blaeu en de afdeling sport en bewegen van het Horizon College. Ook werken ze bijvoorbeeld voor de Telstar Academie, Holland Schermen, de Rugby Academie, een groot aantal baanwielrenners(ters) van het nationaal team en een aantal professionele wielrenners.

 

Topsport Alkmaar is er daarom trots op Fysiotherapie Adams als voorziening aan te mogen bieden.