Topsport Alkmaar » Uitgelicht » Doelstellingen gehaald door Triffis-Springers op EK en Jeugd EK

Doelstellingen gehaald door Triffis-Springers op EK en Jeugd EK

geplaatst op 15 april 2014

De Triffis springers Pascal Wiebering Niamh Slattery en Roel Teillers kijken tevreden terug op hun deelname aan het EK trampolinespringen in Portugal.

Roel Teillers sprong een stabiele en hoog en net uitgevoerde voorronde; hij eindigde als 16e op het Jeugd EK, in een sterk bezet deelnemersveld. Een prestatie die het talent van de Triffis springer onderschrijft; Roel komt pas twee jaar uit in de hoogste klasse.

Niamh Slattery was in de damesklasse van de Jeugd EK één van de jongere deelneemsters; zij sprong haar oefeningen weliswaar niet helemaal vlekkeloos maar werd desondanks 34e van 60 deelneemsters, daarmee was zij de beste Nederlandse jeugdspringster in dit toernooi.

Bij de senioren sprong Pascal Wiebering haar individuele wedstrijd met wisselend resultaat. Na een zeer mooie verplichte oefening moest ze haar keuzeoefening voortijdig beeindigen, waarna een hoge klassering niet meer mogelijk was.

Op vrijdag sprong Pascal samen met Kirsten Boersma hun synchroon voorronde; zij eindigden na 2 mooie oefeningen op de vierde plaats, goed voor een plek in de synchroonfinale (beste 8 paren) op zaterdag. In deze wedstrijd 2 hoofdprijzen te winnen: een hoge klassering in de wedstrijd, maar ook stonden tickets op het verlanglijstje voor deelname aan de eerste European Games in 2015. Het paar werd vijfde van Europa, behaalden voor Nederland 2 startbewijzen voor de European Games, en Pascal Wiebering behaalde met deze aansprekende prestatie een Olympische A status.

Voor trainer Sven Mooij, die namens de KNGU de sporters begeleidde op het EK, memorabel; Was hij als actieve sporter de eerste Triffis springer met A-status; nu heeft ook de eerste van de door hem opgeleide springers deze status bereikt.