Topsport Alkmaar » Uitgelicht » Kickoff Evidence Based Coaching Academy EBCA – Sportwetenschap in de praktijk

Kickoff Evidence Based Coaching Academy EBCA – Sportwetenschap in de praktijk

geplaatst op 05 mei 2014

Op vrijdag 23 mei 2014 vindt het eerste symposium van de Evidence Based Coaching Academy (EBCA) plaats. Het symposium voor professionals in de sportpraktijk wordt georganiseerd door EXPOSZ, expertisecentrum van de Faculteit der Bewegingswetenschappen/VU, en zal gehouden worden in het Olympisch Stadion in Amsterdam. De middag zal bol staan van interessante sprekers en leerzame workshops. Deelnemers doen kennis op over actuele wetenschappelijke onderwerpen in de sport met daarbij de vertaalslag naar de dagelijkse sportpraktijk.

Voor wie?
Voor nieuwsgierige en leergierige professionals in de sport.
Voor trainers en coaches die zichzelf vragen durven te stellen en gedegen antwoorden willen.
Ben jij een bevlogen coach die de meest actuele kennis wil benutten om het beste uit je sporters te halen? Ben jij een zelf-kritische trainer die beter wil worden en bewuste keuzes wil maken waarom je doet wat je doet? Of ben jij een docent die toekomstige sportprofessionals opleidt? Zorg dan dat je aanwezig bent op 23 mei!

Programma
Chris Harwood is de keynote spreker van de middag. Hij is onderzoeker aan Loughborough University en heeft veel ervaring in het toepassen van wetenschap in de sportpraktijk onder andere voor Lawn Tennis Association, Tennis Midlands, Nottinghamshire Cricket, en Nottingham Forest FC Academies. Chris Harwood laat zien hoe je als coach kunt bijdragen aan de 5 C’s van sporters: commitment, communication, concentration, controle en confidence.
Tijdens het tweede deel van de middag krijg je in vogelvlucht een overzicht van actuele relevante wetenschappelijke ontwikkelingen en inzichten over het thema van jouw keuze (keuze uit sportpsychologie, motorisch leren en communicatie voor coaches). We formuleren met elkaar vragen en gaan op zoek naar praktisch toepasbare antwoorden. Door in gesprek te gaan met onderzoekers en trainer-coaches die geïnteresseerd zijn in het thema maak je een vertaling naar je eigen sportpraktijk. Tot slot zal op dit symposium de feestelijke boekpresentatie plaatsvinden van het boek “Duel in de zestien: de penalty wetenschappelijk ontleed” van John van der Kamp en Geert Savelsbergh. Het volledige programma zal zo spoedig mogelijk op de site bekend worden gemaakt.

Inschrijven voor het EBCA symposium op 23 mei 2014 in het Olympisch Stadion kan vanaf 1 mei zodat je zeker weet dat jij erbij kunt zijn! Kosten bedragen € 159,- inclusief boek.

Meer informatie over de EBCA en het symposium is vanaf 26 april te vinden op www.evidencebasedcoachenindesport.nl