Topsport Alkmaar » Uitgelicht » Sport biedt kansen als ondernemers het samen doen

Sport biedt kansen als ondernemers het samen doen

geplaatst op 01 juli 2014

Het raakvlak van bedrijfsleven en (top)sport biedt in de regio Alkmaar tal van economische kansen als we het samen doen. Dat is de conclusie van ondernemers op de netwerkbijeenkomst Sport & Economie.

'Het gebeurt niet in Amsterdam, Utrecht of Den Haag, maar hier. Hier in Alkmaar.' Dat waren de bevlogen woorden van Gijs Schot, beoogd voorzitter van de nieuwe stichting Top Events Alkmaar, aan het einde van de netwerkbijeenkomst.

De stichting organiseert komend jaar de International Children's Games in de nieuwe gemeente Alkmaar en heeft grote ambities om ook in de toekomst sportevenementen met een nationaal of internationaal karakter naar de regio te halen.

Toegevoegde waarde voor het team
Het programma van eerder op de avond had de ruim tachtig aanwezige ondernemers al geprikkeld tot het nut van samenwerken om dergelijke ambities te realiseren. Tophockeyvrouw Minke Booij sprak op een open en persoonlijke manier over haar carrière en de weg met hobbels die voorafgaat aan het succes. 'Uitgaan van je eigen talent en weten welke toegevoegde waarde je daarmee voor het team hebt' was de boodschap die zij de ondernemers meegaf.
Dat kon Cees Pronk van sportvereniging Le Champion beamen. 'We moeten het samen doen! Evenementen zoals de Alkmaar City Run en de Plus Wandel4Daagse organiseer je niet alleen. Daar heb je partners voor nodig die vanuit hun eigen expertise ook geloven in de meerwaarde van sport voor ondernemer, stad en regio.'

Alkmaar Sportstad
De presentaties van Minke Booij, Cees Pronk en Gijs Schot gaven naadloos invulling aan het openingswoord van wethouder sport Peter de Baat. 'De gemeente Alkmaar gelooft in de kracht van sport. Voor een vitale samenleving, als antwoord op maatschappelijke vraagstukken en tot slot voor de economische ontwikkeling van stad en regio. Om die kracht te benutten, moeten we samen optrekken. Gemeente, ondernemers, verenigingen. Ieder vanuit zijn eigen rol en gezamenlijk als onderdeel van Alkmaar Sportstad.' Het ontwikkelen van talenten is een inspiratie voor alle breedtesporters.
Meer over Alkmaar Sportstad