Topsport Alkmaar » Uitgelicht » Alkmaar magneet voor sporttalent

Alkmaar magneet voor sporttalent

geplaatst op 16 oktober 2014

Na het tekenen van meerjarige samenwerkingsovereenkomsten tussen zeven sportbonden en de gemeente Alkmaar, dinsdagavond in het Sportpaleis, lijkt een zonnige toekomst voor sporttalent in deze regio verzekerd.

Getalenteerde trampolinespringers, rugbyers, zwemmers, schermers, volleyballers, voetballende meiden, wielrenners en mountainbikers kunnen de komende jaren in Alkmaar terecht. Met de zeven genoemde sportbonden is een overeenkomst afgesloten over Regionale Trainingscentra (RTC’s) in Alkmaar. Ook topsport talentschool Willem Blaeu is partner in de samenwerking.

Wethouder Sport, Peter de Baat (VVD), betoonde zich een tevreden mens. “We zien nu dat de samenwerking tussen al deze partners een belangrijke pijler is onder Alkmaar Sportstad. De ambitie die de gemeenteraad in 2012 unaniem bekrachtigde, krijgt vorm.” De ambitie is Alkmaar in 2018 structureel tot de beste vijf talentregio’s van Nederland te laten behoren. Het streven is om uiteindelijk voor tien sporten een RTC te openen. “Alkmaar is nu al voor sporters uit de verre omtrek ‘the place to be’.

”De investeringen in accommodaties en in goede relaties met de diverse sportbonden blijven niet onopgemerkt. “We hebben de sport nu al veel te bieden – en dat wordt alleen maar meer.” De wethouder verwees hiermee naar de ontwikkelingen in de Westrand en naar het sportcomplex De Nieuwe Meent dat komend jaar opgeleverd wordt.

Ook de nationale Handbalbond sloot dinsdagavond een intentieovereenkomst met de gemeente. Topsportcoördinator Raymond Koen liet doorschemeren dat de gesprekken met twee andere sportbonden zich positief ontwikkelen.