Topsport Alkmaar » Uitgelicht » De springers van Triffis presteren uitstekend op de WAGC (Jeugd-WK) in Daytona Beach, (Florida, USA)

De springers van Triffis presteren uitstekend op de WAGC (Jeugd-WK) in Daytona Beach, (Florida, USA)

geplaatst op 18 november 2014

Behaalde donderdag Roel Teillers met synchroonpartner Sven Hop al de bronzen medaille, en werd Lara Schut met synchroonpartner Estrea Wiggers 13e bij de meisjes 17-18 jaar; inmiddels zijn er ook individueel heel goede resultaten behaald.

Roel Teillers werd in een deelnemersveld van de 60 sterkste springers van 17 en 18 jaar met twee prachtige, stabiel gesprongen oefeningen 15e. Zijn score was maar liefst 94.415, waarmee hij slechts 1,5 pt. verwijderd was van de finale waarin 8 springers in actie kwamen.

Niamh Slattery werd 14e met 90.415 pt; geschoond op leeftijdsjaar staat Niamh bij de beste sprintsters van de wereld op een prachtige 6e plaats. Niamh bleef niet meer dan 1,2 pt. verwijderd van een finaleplek, terwijl zij in haar opbouw naar deelname enkele weken door blessure niet heeft kunnen springen, en om die reden ook deelname aan de David Hunt Ward cup in Engeland aan zich voorbij moest laten gaan.

Zondag 16 november kwamen nog in actie: Lara Schut (individueel, meisjes 17-18 jaar) en Niamh Slattery/Jessie van Ooijen bij de meisjes 15-16 jaar. De springers van Team NL laten met hun optreden en de prachtige prestaties zien dat het KNGU-trampolinespringen goed op weg is naar de doelstelling om vanaf 2020 structureel bij de wereldtop te horen.

Dagelijks is op www.kngu.nl een nieuwsbrief te lezen, en op Triffis TV  is dagelijks een video-dagjournaal te zien van de voorbereiding en de wedstrijddagen van team NL in Florida.