Topsport Alkmaar » Uitgelicht » Laaste wedstrijddag van de WAGC in Florida

Laaste wedstrijddag van de WAGC in Florida

geplaatst op 18 november 2014

Op zondag 16 november, de laaste wedstrijddag van de WAGC in Florida kwamen van Triffis nog de springers Lara Schut en Niamh Slattery in actie.

Lara Schut sprong met 2 prachtige oefeningen naar een mooie 21e plaats in de categorie dames 17-18 jaar. Zij liet veel springsters uit sterke trampolinelanden achter zich. Lara maakte pas een jaar geleden haar debuut in de A-klasse; tijdens het NK 2014 in Ahoy liet ze met een finaleplaats al zien dat zij zich heeft genesteld in de nationale dames seniorentop; met haar prestatie op de WAGC laat zij zien zich te kunnen meten met de sterkste springsters van haar leeftijd.

In de avond sprong Niamh Slattery met synchroonpartner Jessie van Ooijen (Flik Flak) naar een zilveren medaille; zij plaatsten zich als 5e voor de finaleronde, daar bleek de oefening van het paar goed voor zilver, en was het paar zelfs slechts 0,1 pt. verwijderd van het goud. Team NL leverde een prachtige prestatie, en dit laatste optreden gaf het toernooi nog extra glans.

Doelstellingen ruimschoots gehaald
De drie Triffis springers, Roel Teillers kwam al eerder succesvol in actie, sprongen in totaal op de WAGC 11 oefeningen; de score was maximaal, want alle gesprongen oefeningen werden ondanks de spanning die de springers voelden bij hun optreden op dit belangrijke mondiale titeltoernooi foutloos en fraai uitgevoerd uitgesprongen. De doelstellingen die vooraf werden gesteld werden dan ook, omlijst met de bronzen plak van Roel en het zilver voor Niamh, ruimschoots behaald.