Topsport Alkmaar » Uitgelicht » TRIFFIS PROLONGEERT NEDERLANDSE TITEL

TRIFFIS PROLONGEERT NEDERLANDSE TITEL

geplaatst op 18 december 2014

Op zaterdag 13 december kwamen in Oss 59 trampolineteams in actie, die zich in de teamcompetitie 2014 hadden geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap (A-klasse), en de landelijke finales(B, C, D en E klasse). Triffis liet in de competitie al zien tot de favorieten te behoren, maar ook voor de regerende landskampioenen van team A1 was de missie om 11 oefeningen, en dus 110 sprongen zonder fouten te laten zien. Door de formule dat om beurten van elk team een springer in actie komt, is pas na de allerlaatste oefening bekend wie zich Nederlands kampioen mag noemen, en dus de kampioensbeker mee naar huis mag nemen.

 De zeven teams van Triffis die in Oss in actie kwamen presteerden zonder uitzondering goed.
Triffis A1 werd opnieuw Nederlands Kampioen. Het team van coach Sven Mooij, bestaand uit de springers Pascal Wiebering, Roel Teillers, Jimmy Demmers en Bo Bet (en reservespringster Lara Schut) behaalde een Finalescore 151,420 (11,54 voor op nr. 2, KDO Apeldoorn A1). De oefeningen met hoge moeilijkheid werden feilloos uitgevoerd.
De springers bereidden zich in de week voor het NK voor met een stage bij, en een wedstrijd tegen de Duitse top-vereniging Bad Kreuznach. Voor 2015 staat een tegenbezoek in de agenda.

Ook in de overige vier klasses stonden er Triffis-teams op het podium. In de B-klasse was het team Triffis B2 (Danielle Brandt, Amanthis Angenent, Guido Groefsema, Bianca Schuijt) als eerste geplaatst; zij gingen zaterdag ook als eerste de finale in, maar uiteindelijk kwamen ze 1 sprong tekort voor het goud. Triffis B2 werd 2e, met een finalescore van 128,110 achter de winnende score van 129,030 voor Turnoss B2 (Oss).
TVIJ IJmuiden werd derde in de B-klasse.


In de C-klasse was Triffis vertegenwoordigd met 2 van de geplaatste 15 teams; Triffis C1 (Mads Ottenbros, Tess de Vries, Katie Cowles, Michelle Driehuis) wist een finalescore te halen van 80,700, een gelijke score met de nr. 2
(GC Vako-Vries). Ondanks de hogere voorrondescore van Triffis C1 ontvingen zij aan de hand van de tiebreakregels niet het zilver maar het brons. TSV Hoogezand won met 81,200 pt.
Triffis C2 werd tiende. (Sten Groen, Esmee Groen, Elianne van Heerde, Marisa Lema Vigo behaalden 142,80). De Triffis C-teams bestaan uit jonge springers, vaak debuterend in de C-klasse, die het moesten opnemen tegen teams met routiniers.


Trffis D4 (Marlieke Bezuijen, Robin de Geus, Tara de Vries, Jetske Los) miste nipt de finale; zij behaalden 146,90 pt in de voorronde, de nr. vijf Sparta Ermelo D6 scoorde 147,00. Team Sparta Ermelo won in de finale het brons.

In de jongste klasse, de E-klasse, won Triffis E7 zilver. Het team bestaat uit Eline vd Wal, Lyana Jongkind, Janneke de Groot en Jouke Windig (die als “instapper” met zijn wedstrijdscore van 75,60 pt met 2,0 mh in zijn keuze-oefeningen veel oudere springers achter zich hield).
Zij stonden op het podium samen met winnaars Pro Patria E5 (goud) en met clubgenoten Triffis E6 (Gwen de Geus, Daphne de Groot, Maartje Wetsteijn, en Annemoon Schermerhorn), die in de E-klasse het brons wonnen.
Een knappe prestatie van de jongste Triffis talenten, die met hun podiumplaatsen op het NK in de teamcompetitie 2014 niet alleen alle E-teams uit de eigen regio achter zich hielden, maar op het NK ook lieten zien dat ze nu al bij de sterkste teams behoren van Nederland.

Een succesvol springjaar werd afgesloten met het Nederlands Teamkampioenschap, en met 2 zilveren en 2 bronzen medailles in de BCDE klasse; Triffis is niet alleen in de topklasse, maar ook bij de jonge talenten succesvol.
De teams kwamen in actie in hun nieuwe trainingspak, met daarop ook de naam (en het logo) van Alkmaar Sportstad, (mogelijk gemaakt door diverse sponsors).

Een videoverslag is te vinden door HIER te klikken.