Topsport Alkmaar » Uitgelicht » Alkmaarse Réka Lóczi en Rynske Keur Nederlands Kampioen Synchroonzwemmen

Alkmaarse Réka Lóczi en Rynske Keur Nederlands Kampioen Synchroonzwemmen

geplaatst op 27 januari 2015

Op 24-25 januari werden in Hoofddorp de Nederlandse Kampioenschappen Synchroonzwemmen en Synchro Masters Bokaal 2015 gehouden in Sportcomplex Koning Willem- Alexander.

In totaal deden ruim 70 deelnemers van 17 verenigingen aan de kampioenschappen mee.
Réka Lóczi  (18jaar) uit Alkmaar en Rynske Keur (21 jaar) uit Hoofddorp vormden het duet van ZPCH. Beide dames hebben eerder al deelgenomen met de nationale selectie aan EK’s , WK’s , EJK’s en WJK’s,  maar ze zwommen nu voor de eerste keer samen.

Het duet van ZPCH plaatste zich zaterdag met de technische uitvoering als tweede voor de finale, met een puntenverschil van 0,1174. Tijdens de finale op de tweede dag wisten ze met 143.7645 punten de eerste plaats te bemachtigen, twee punten meer dan het duet van WVZ uit Zoetermeer ( Nadine Struijk en Marijke Toorop) en ruim acht punten meer dan de bronzen medaillewinnaressen van de Dokkelaers  (Kim Deiman en Karlijn Horrevorts) uit Hilvarenbeek.

Réka mocht naast de gouden medaille ook de KNZB topsportplaquette ontvangen voor haar  11e  plaats met  Jong  Oranje op de Wereld Jeugd Kampioenschappen in Helsinki.

 

Bijschrift foto: Réka Lóczi (links) en Rynske Keur (rechts).