Topsport Alkmaar » Uitgelicht » Internationale podiumplaatsen Triffis

Internationale podiumplaatsen Triffis

geplaatst op 08 oktober 2013

In het weekend 4 en 5 oktober waren springers van Triffis actief in Odense (Worldcup) en in Sörup (Int. Ostseepokal). Hierbij werden er 11 podiumplaatsen veroverd.

Maxim van Zeijl en coach Sven Mooij reisden af naar Odense, voor deelname aan de Worldcup (onderdeel van het WK-voorbereidingstraject.) Maxim sprong een stabiele voorronde, welke hem een score opleverde van 99,850, goed voor een 22e plaats. In zijn aanloop naar de WK kan hij nog een maand werken aan het perfectioneren van de uitvoering van zijn oefening. Op het WK is een plek bij de beste 24 goed voor doorstroming naar de halve finale (met uitzicht op de finale)

190 km Zuidelijker kwamen op dezelfde dagen 13 springers en coach Melissa van Dijk in actie. Zij wisten samen maar liefst 11 podiumplaatsen te behalen.
Niamh Slattery won goud bij de Jugend Elite; Demi Keijzer werd 12e in deze categorie. Bij de jongens ging Roel Teillers met grote voorsprong de finale in; hij was favoriet voor het goud, door een foutje in zijn finale-oefening belandde hij net naast het podium; hij werd vierde.

In de klasse Jugend Turnerinnen twee Triffis springsters op het podium: voor Bo Bet was het goud en Lara Schut won het brons.
Bij de Heren was het goud voor Jimmy Demmers (TVY, uitkomend voor Triffis).

Dag twee van het toernooi stond in het teken van de synchroonwedstrijden. Niamh Slattery/Lara Schut wonnen brons; ook Demi Keijzer en Amanthis Angenent bereikten een finaleplaats, zij werden zesde.
Brons was er ook voor het duo Roel Teillers/Guido Groefsema. Het duo Pascal Wiebering/Bo Bet prolongeerden hun titel van de vorige editie; zij wonnen het goud. Romana Schuring/Deborah Velema werden tweede. Ook bij de heren
was er een podiumplaats: de heren Chris Moerman/Jimmy Demmers werden derde.

Tot slot stond de mixed synchroonwedstrijd op het programma. Goud was er voor het mixed duo Chris Moerman/Pascal Wiebering; zij stonden op het podium naast clubgenoten Lara Schut/Roel Teillers die slechts 0,1 pt minder scoorden.