Topsport Alkmaar » Uitgelicht » Testen en meten met Gymaware en Optojump in Alkmaar

Testen en meten met Gymaware en Optojump in Alkmaar

geplaatst op 31 maart 2015

Maandag 30 maart hebben we in Alkmaar de test en meet apparatuur van Gymaware en Optojump in gebruik genomen. Na een informatieve toelichting van de specialisten van ProCare zijn de beide systemen getest. Hierbij waren er vertegenwoordigers van diverse RTC programma's uit Alkmaar en de fysieke trainers aanwezig.

Alle deelneemers zijn entousiast naar huis gegaan en werken hun verdere trainingen en testen verder uit. 

Wat zijn de systemen:

Optojump is een optisch meetsysteem bestaat uit een zend- en ontvanginrichting bar. Hierdoor kan met grote nauwkeurigheid gemeten worden. Metingen die gedaan kunnen worden zijn: sprongkracht, grondcontact, vliegtijd. Dit is op alle mogelijk manieren te vertalen naar praktische invulling met de RTC's.De set is een mobiele set dus op alle mogelijke locaties in te zetten. Met de bijgeleverde software kan je alle mogelijke testen optimaal analyseren. Hierdoor krijgen sporter en trainer houvast in de begeleiding en progressie.

Meer informatie via: http://www.optojump.com/

De tweede testmogelijkheid is de Gymaware.
Hiermee kunnen specifieke bewegingen in kaart gebracht worden.

Wat is Gymaware?
De GymAware PowerTool is de ideale trainingsapplicatie voor uw atleten en patiënten. Door een kabel aan een halter, dumbell, pulley systeem of aan de persoon zelf te bevestigen kan de PowerTool “real time” zichtbaar maken wat deze persoon qua kracht, snelheid en bewegingsbereik ontwikkelt.

De GymAware heeft 184 verschillende oefeningen geprotocolleerd in haar software waardoor legio meetmogelijkheden ontstaan. De ingebouwde goniometer garandeert optimale meetresultaten en maakt het mogelijk een imperfecte techniek te corrigeren.

Meer informatie via:http://kinetic.com.au/gymaware.html