Topsport Alkmaar » Uitgelicht » 200.000 euro naar Nederlands sporttalent

200.000 euro naar Nederlands sporttalent

geplaatst op 08 september 2015

Het Nederlandse crowdfundplatform Talentboek, dat zich richt op de nog jonge Nederlandse topsporter, heeft de mijlpaal van 200.000 euro bereikt.

Talentboek is een website voor crowdfunding van Sportservice Nederland en initiatiefneemster is oud-Olympisch schaatskampioene Yvonne van Gennip. Op Talentboek kunnen de sporters aangeven wat ze nodig hebben om hun ambities waar te maken. Vervolgens kan iedereen, zowel particulier als bedrijf, middels donaties meehelpen om die droom te realiseren en zo direct betrokken raken bij de lange weg naar de top.


Namens Talentboek stelt Merel Bas: ,,Talentboek draait niet om hoge bedragen. Wij richten ons op sporttalent dat zoekt naar ondersteunende financiering. Ons motto is dat alle beetjes helpen. Zelfs een donatie van vijf euro kan iemand op weg helpen. Misschien wel richting Olympisch goud, want die potentie hebben de aan Talentboek gekoppelde sporters.”
Talentboek heeft een groep partners, waarvan Stichting Goede Doelen Nh1816 de hoofdpartner is. Bas: ,,Dankzij deze steun wordt er geen handling fee ingehouden en gaat 100 procent van de donatie naar het talent.’’


Ook bekende (oud-)sporters als Ireen Wüst, Pieter van den Hoogenband, Epke Zonderland en Johan Cruijff dragen het platform een warm hart toe.
Talentboek kent al verschillende mooie verhalen. Bijvoorbeeld van het Nederlands junioren team roeien. Met een succesvolle crowdfundcampagne haalden de roeiers ruim €25.000 euro op om in actie te kunnen komen op het WK in Rio de Janeiro. En hier schreven zij roeihistorie. Marieke Keijser en de Jongens Junioren Holland Acht werden er wereldkampioen. Iets dat nog niet eerder was gebeurd.
Ook het vijftienjarige schaaktalent Anna-Maja Kazarian kreeg hulp in haar carrière. Op Talentboek spaarde zij voor ondersteuning om een goede trainer en internationale toernooien te kunnen bekostigen. Niet alleen voltooide zij haar crowdfundcampagne, ook hield ze er een sponsor aan over. Cateringbedrijf Famous Flavours was zo onder de indruk van haar ambitie, prestaties en talent, dat zij haar financieel ondersteunen bij haar weg naar de internationale top. Eigenaar Tobias Overgoor: ‘Wij vinden het belangrijk om ook maatschappelijk een steentje bij te dragen aan de ontwikkeling van Nederlands talent. De schaaksport is een intrigerende wereld waarin het aankomt op absolute expertise, toewijding, en denkkracht. Wij hopen Anna-Maja de komende jaren te zien doorstoten tot de wereldtop en proberen haar daarbij zo goed mogelijk te ondersteunen.’


Initiatiefneemster Yvonne van Gennip: “Het is mooi om jonge sporters met ambitie te helpen. Olympisch goud winnen doe je niet zomaar. Alle support is daarbij hard nodig.”
Wilt u ook een toekomstig olympiër steunen? Ga dan naar talentboek.nl en doneer.

Neem voor meer informatie over Talentboek contact op met:
Yvonne van Gennip van Talentboek via yvangennip@talentboek.nl of via het telefoonnummer 023 205 5025.

Foto: Junioren Holland Acht winnen na hun Talentboekactie goud op het wereldkampioenschap roeien in Rio de Janeiro