Topsport Alkmaar » Uitgelicht » Plubos wint met bliksemstart.

Plubos wint met bliksemstart.

geplaatst op 08 oktober 2013

Met een meedogenloze opening verraste Plubos vriend en vijand. Het meegereisde publiek straalde maar werd ook meteen kritischer. Een tegenvallend verloop van de tweede helft zorgde voor weinig vrolijke gezichten. Niet blij na een 9-2 overwinning; best vreemd. De wondere wereld van sport en emotie.

Drie minuten en 6 seconden had Plubos nodig om een 0-5 stand op het scorebord te krijgen. Voor de kijker die iet wat later de zaal instapte een grote verrassing. Dat ging wel heel snel. Vol ongeloof keek het publiek naar de doelpuntenmachine van Plubos. Dit beloofde wat.
Benijdenswaardig waren de speelsters van AORC niet. Respect voor het getoonde incasseringsvermogen. Een vroege time-out zorgde voor meer pit in de ploeg van de oud-Plubos coach Fien Timisela. Toch scoorde Plubos nog twee maal voordat de helft van het eerste deel erop zat.

Opmerkelijk was dat de doelpunten stuk voor stuk door een andere speelster waren binnen geschoten, waaronder ook een eigen inzet. Alleen Bianca Webeling, die wegens een langlopende blessure tot dusver nog op de bank bleef, stond nog niet op de scoringslijst. De tweede helft kon ook zij aan het lijstje worden toegevoegd.

Plubos kreeg echter steeds meer moeite om goed geconcentreerd en efficiënt te blijven voetballen. Bianca Webeling werd toch ingezet en kreeg scoringskansen. Het meegereisde publiek hoopte erop dat zij een afstandschot van Inge Gimbel tweede paal in zou tikken maar ze liet de bal rechtstreeks in het doel verdwijnen: 0-8.

De start van de tweede helft gaf een iets ander beeld. AORC was veel nadrukkelijker aanwezig. Plubos creëerde evengoed nog kans op kans maar kon er in deze fase geen verzilveren. Daarentegen had AORC twee kansen nodig om er één te maken. De Amsterdamsen kregen meer en meer vertrouwen aan de bal en gooide er ook wat vechtlust tegen aan.

Opsteker: Bianca Webeling scoorde de negende goal. Op jacht naar de 10e scoorde Ilonka Slooten vanuit de draai tegen. Vele mogelijkheden volgden maar de scherpte was eraf. Een zuivere penalty werd Plubos onthouden; Amy Visser werd onderuit gehaald binnen de cirkel maar kreeg slechts een vrije trap.
Wat een extra mooie avond voor het team van de jarige coach Ron Admiraal had kunnen worden eindigde zo toch in lichtelijke teleurstelling.