Topsport Alkmaar » Uitgelicht » Bo Bet haalt WK limiet!

Bo Bet haalt WK limiet!

geplaatst op 05 oktober 2015

Er zijn goede zaken gedaan door de Triffis-springers op 3 en 4 oktober.

 Op zaterdag 3 oktober kwamen 5 C, D en E-teams in actie in de eerste wedstrijd van de teamcompetitie 2015. 20 teams uit het district Mid-West sprongen in Heerhugowaard in 3 klasses; in de E-klasse sprong Triffis E5 naar het brons, met drie debuterende springers Alieke van Heerde, Finn van Veldhuizen en Lina Uljee.


In de D-klasse werd team Triffis D5 tweede; Daphne de Groot, Janneke de Groot, Marlieke Bezuijen en Sanne Swart wisten 10 teams achter zich te houden, waaronder Triffis D4.
In de C-klasse was er brons voor Triffis C2 (Jetske Los, Jouke Windig, Michelle Driehuis en Lianne Strijbis). Triffis C1 werd vierde.
De C, D en E-teams komen nog twee keer in actie; inzet is plaatsing voor de landelijke finale in Oss.

Op zondag 4 oktober werd in de Triffishal in Alkmaar de 2e kwalificatiewedstrijd gesprongen voor de Jeugd-WK.


Van Triffis namen deel: Niamh Slattery, Roel Teillers, en Katie Cowles. Katie won haar categorie (meisjes 11-12 jaar) met overmacht en behaalde ruim de wildcard-score voor deelname aan de Jeugd WK in Odense in november. Niamh Slattery sprong de WAGC limiet, net als clubgenoot Roel Teillers. Mel van der Kolk sprong een perfect uitgevoerde verplichte oefening, ook hij heeft het ticket voor de Jeugd WK op zak. De Triffis springers zijn na de goede resultaten van dit weekend al vrijwel zeker van deelname aan de Jeugd WK.

Gympower tv was aanwezig in Alkmaar, zij verzorgden een live-stream weergave van de wedstrijd.

 


Zondag maakte de KNGU de definitieve scores bekend van de vorige week in Beveren-Leie (BE) gesprongen 2e kwalificatiewedstrijd voor het WK trampolinespringen.

Bo Bet behaalde de hoogste score, zij heeft ruim voldaan aan de WK-limiet. Tara Fokké, Flik Flak De Bosch, voldeed precies aan de limiet.

Op 25 oktober wordt de laatste WAGC en WK kwalificatiewedstrijd gesprongen; de jeugd en de senioren springen dan in de Triffishal in Alkmaar.