Topsport Alkmaar » Uitgelicht » ALKMAARSE SPORTER NEAL VAN DE KAMER

ALKMAARSE SPORTER NEAL VAN DE KAMER

geplaatst op 03 november 2015

Vrijdag 30 oktober zette de gemeente Alkmaar haar sportkampioenen in het zonnetje tijdens een wervelende avond in Sporthal Hoornse Vaart. Alkmaar Sport organiseerde een sportverkiezing waarbij de Alkmaarse sporter, sporttalent, sportploeg en aangepaste sporter van het seizoen 2014-2015 werden gehuldigd. Sporter van het jaar werd judoka Neal van de Kamer. Het meisjes volleybal Team Alkmaar viel ook in de prijzen (sportploeg) evenals Yannick van der Kolk (sporttalent) en Rolf Schrama (aangepast sporten).

Elk jaar wordt in de gemeente Alkmaar een sportverkiezing georganiseerd. Dit jaar vond deze plaats in Sporthal Hoornse Vaart met een vernieuwd concept, waarbij de publieksstem meetelde bij het bepalen van de einduitslag. De coaches van de Alkmaarse RTC’s bepaalden 75% van de stemmen, het publiek kon invloed uitoefenen op de laatste 25%. De avond werd gepresenteerd door de energieke Michael Bunink.

Voor Neal van de Kamer vormde de nieuwe manier van stemmen geen bedreiging, hij stond zowel bij de vakjury als bij het publiek bovenaan het lijstje en won oppermachtig de titel van Sporter van het jaar. Hij liet hierbij Réka Loczi (synchroonzwemmen), Koen Verweij (schaatsen) en Ramon Slot & Michelle Veenstra (ballroom dansen) ruim achter zich. Als eerbetoon ontving hij uit handen van de Sportraad Alkmaar de Pannekeet prijs. Omdat de Sportraad ophoudt te bestaan werd deze prijs voor het laatst uitgereikt.
Bij het bepalen van de winnende sportploeg was de uitslag heel wat spannender. De stem van het publiek was uiteindelijk doorslaggevend en viel positief uit voor Team Alkmaar van de Alkmaarse volleybaldames, het team dat meedeed aan de International Children’s Games. Team Alkmaar liet daarbij het damesteam ploegentijdrit wielrennen van WV Noord-Holland en de mannelijke voetballers van Alkmaarsche Boys achter zich.

Zeiler Rolf Schrama werd paralympisch sporter van het jaar gekroond. Deze winnaar uit Graft-de Rijp versloeg Peter Kool en Linda Huisman van sv Koedijk en de e-hockey ploeg VIOS. Van de vijf sporttalenten werden de prestaties van judoka Yannick van der Kolk door de jury als best gewaardeerd. Hij werd verkozen boven Stef Smits (turnen), Job de Ruiter (schermen), Nina Schippers (skiën) en Sam van Etten (biljarten).

Foto: Alkmaar Sport NV