Topsport Alkmaar » Uitgelicht » AIJC met 5 rijders naar selectieweekend open NK Kunstrijden

AIJC met 5 rijders naar selectieweekend open NK Kunstrijden

geplaatst op 16 november 2015

Afgelopen zaterdag 14 en 15 november vond op de Vechtsebanen in Utrecht het 1e selectieweekend plaats van het Nederlands Kampioenschap Kunstrijden 2016. De beste schaatsers van het Nederlandse kunstrijden lieten hun prachtige kuren zien. Alleen de beste 12 rijders per categorie zullen strijden om een podiumplek in de Finale. Dit kampioenschap vindt plaats van 3 t/m 6 maart 2016 in Den Haag. Met gepaste trots kon AIJC maar liefst 5 rijders afvaardigen. In de categorie Dames Advanced Novice: Jildou van Vliet (14 jaar), Lika Brons (13 jaar) en Zena-Rae Borst (14 jaar), Heren Advanced Novice: Vladimir Markov (13 jaar) en Dames Junior: Masha Markova (17 jaar). Voor Zena was het haar debuut, alle andere rijders draaien al langer mee in het NK circuit.

De uitslag is als volgt:
Dames Adanced Novice - Jildou 8e, Lika 11e en Zena 14e.
Heren Advanced Novice - Vova 2e.
Dames Junioren - Masha 9e.

In een sterk deelnemersveld hebben de rijders van de Alkmaarsche IJsclub na de Finlandia Cup vorige week in België, goed vooruitgang geboekt. Als deze lijn zich voortzet dan is de prognose goed. De komende weken zal er daarom hard worden doorgetraind en aan alle verbeterpunten worden gewerkt. Al met al kan er teruggekeken worden op een eerste geslaagd weekend.

De 2e selectiewedstrijd voor het NK kunstrijden zal plaatsvinden op 23 en 24 januari 2016. Jildou, Lika, Masha, Vova en Zena zullen dan alles op alles zetten om hoge ogen te gooien voor een finale plaats.
Verder zullen de NK rijders nog meer in actie komen dit seizoen. Hun tweede internationale wedstrijd staat snel al op het programma. Samen met andere clubleden vertegenwoordigen zij AIJC in Eindhoven voor de City of Light Trophy op 5 en 6 december 2015 en de Stars on Ice Cup in Zoetermeer op 13 en 14 februari 2016. Verder zullen zij op thuisbasis De Meent in Alkmaar strijden om de titel 'Gewestelijk Kampioen' op 12 maart 2016. Een drietal Nk rijders wordt tevens uitgezonden naar de International Children's Games in Innsbruck, 12-16 januari 2016.

Nog meer wedstrijden met AIJC rijders zien?
Alle wedstrijden zijn vrij toegankelijk!
Meer agendanieuws en nadere locatie informatie op schaatsen.nl.
Kijk voor meer informatie ook op onze website http://aijc.nl/kunstschaatsen of volg Facebook AIJCkunstschaatsen.

AIJC kunstrijders worden gecoacht door Marcus Deen, hoofdcoach en meervoudig Nederlands Kampioen Kunstrijden, en Terry Banghart, coach en choreografe (voorheen soliste bij Ice Capades) en expert op het gebied van de Moves In The Field-testen.