Topsport Alkmaar » Uitgelicht » 4 Triffis teams geplaatst voor het NK clubteams 2015

4 Triffis teams geplaatst voor het NK clubteams 2015

geplaatst op 16 november 2015

Op zaterdag 14 november is in de Triffishal in Alkmaar de laatste wedstrijd gesprongen, voordat de vereniging verhuist naar De Meent. 10 A-teams en 13 B-teams sprongen hun tweede plaatsingswedstrijd voor het NK clubteams op 12 december in Oss.

Team Triffis A1 (Roel Teillers, Pascal Wiebering, Bo Bet en Melvin Dokter) kwamen op de eerste plaatsingswedstrijd in Zoetermeer (deels uit voorzorg met het oog op het WK en Jeugd WK later deze maand) niet in actie. Het team, regerend Nederlands Kampioen, meldde zich echter wel aanwezig op de wedstrijdvloer, om boetepunten te voorkomen. Deze voorzorgsmaatregel was, samen met het behalen van de hoogste teamscore zaterdag in Alkmaar, voldoende voor een startbewijs voor het NK.
Bo Bet liet met haar goed uitgevoerde 2e keuze-oefening en de record-score die dat opleverde, zien dat haar vorm groeiend is naar het WK waaraan zij en clubgenote Pascal Wiebering volgende week zullen deelnemen;

In Alkmaar behaalde team Triffis A2 (Niamh Slattery, Lara Schut en Maxim van Zeijl) een knappe tweede plaats; omdat de in de A-klasse debuterende teamgenote Katie Cowles door ziekte niet in actie kon komen konden zij zich geen niet uitgesprongen oefening permitteren. Het team sprong foutloos, en zij plaatsten met goud in de eerste, en zilver in de tweede plaatsingswedstrijd als 1e voor het NK.

Ook in de B-klasse was er succes voor de Alkmaarse vereniging. Team Triffis B3 (Mads Ottenbros, Nick Vonk, Amanthis Angenent en Guido Groefsema) plaatste zich als zesde voor het NK; het jonge team Triffis B4 (Mira Stepanova, Marisa Lema Vigo, Tess de Vries en Jordy Mol) werd in Alkmaar vierde; ook zij plaatsten zich voor het NK clubteams.

Op 21 november springen de C, D en E-teams hun derde kwalificatiewedstrijd; dan wordt bekend of er ook Triffis teams in deze klasses zich plaatsen.