Topsport Alkmaar » Uitgelicht » Bo Bet en Pascal Wiebering 6e van de wereld

Bo Bet en Pascal Wiebering 6e van de wereld

geplaatst op 30 november 2015

Na de goede voorronde van afgelopen vrijdag besloten Pascal en Bo hun moeilijkste oefening te springen. Als je wilt winnen op een WK is het uiteraard nodig om voor alles te gaan, dit brengt risico’s met zich mee.

Tot de laatste sprong was het erg goed, de synchroniteit was hoog en de oefening werd gesprongen zoals gepland. Helaas schoot Pascal weg op de laatste sprong en belandde daardoor op de mat. 9 van de 10 sprongen zijn geteld en daardoor kwam het Nederlandse duo op een eindscore van 41,600. Met een goede landing werd is er ingeschat dat het duo vierde had kunnen eindigen. Topprestaties werden er geleverd door de kampioen China, zilveren medaille Wit-Rusland en bronze medaille Ukraine. Nederland eindige zesde van de wereld en als derde Europees land met USA en Japan ook boven zich.

Als enige debuterende synchroonduo uit de WK-finale is een zesde plaats een prima prestatie. Bo en Pascal: “we gingen voor het hoogst haalbare en hebben alles gegeven, we balen van de laatste sprong maar zijn trots op de zesde plaats van de Wereld”. Het is nu afwachten wat er morgen gaat gebeuren tijdens de individuele wedstrijd waar de halve finale en finale is. Er bestaat een reële kans dat Nederland op basis van de uitslag van de halve finale een plek verdient voor het Olympisch Test Event en als één van de twaalf deelnemers gaat strijden om deelname aan de OIympische Spelen.