Topsport Alkmaar » Uitgelicht » 1x goud en 2 x brons bij selectie wedstrijd op De Meent en Heerenveen

1x goud en 2 x brons bij selectie wedstrijd op De Meent en Heerenveen

geplaatst op 16 januari 2017

Afgelopen weekend vonden er diverse KNSB selectie wedstrijden kunstrijden plaats en AIJC scoorde wederom een aantal podiumplaatsen.

In de Thialf Heerenveen werd afgelopen zaterdag de 4e nationale bokaal wedstrijd verreden en AIJC behaalde 1x goud en 2x brons. Wederom behaalde Kaylee Moree het goud binnen bij de midi's met een nieuw personal best. Haar clubgenootje Alessia Ballirano behaalde in dezelfde categorie een welverdiende 3e plaats met ook een nieuw personal best. Een mooie 3e plaats was er tevens voor Merel Boersma in de maxi's, ook zij verbeterde haar punten. De dames strijden samen met AIJC rijders Billy de Munk, Sanne Dekker en Femke Jansen voor een finaleplaats op de Nationale Bokaal Finale te Dordrecht op 26 maart. De meeste dames zijn al verzekerd van een finaleplaats.

Op zondag 15 januari werd de selectiewedstrijd verreden voor de jongere A rijders. Kookai Nowack had een mooie 17e plaats en Sterre de Jager een prachtige 11e plaats met ook een nieuw personal best. Beide dames hebben zich geplaats voor de finale van de KNSB cup A, mid februari tijdens de kunstrijweek in Den Haag.

Ook Melissa Hopman behaald met ruim 35 punten een nieuw personal best. Zij is was al geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap maar nu is zij zeker van een finale plek met deze stijging in de top 6.

In de Mini's wist AIJC de 6e, 7e en 8e plaats te pakken door Willemijn van Dijk, Sharon Luit en Elizabeth Pielkenrood. Elizabeth Pielkenrood is reeds verzekerd van een finaleplaats.
In aanwezigheid van Wethouder Sport Pieter Dijkman besloot de lange wedstrijddag met de spannende skate off van de top 5 junioren van Nederland, voor uitzending naar het Europees Jeugd Olympisch Festival, welke plaats vind eind februari in Turkije. Deze werd gewonnen door Sam Jansen uit Pijnacker.
De gehele dag werd wederom live uitgezonden vanaf De Meent door Show Your Skill Online, het nieuwe online platforn voor kunstrijwedstrijden in Nederland.

Voor AIJC Kunstrijden was dit de derde keer dit seizoen een dergelijk grootschalig KNSB evenement te organiseren, samen met de Meent en de KNSB. Volgende week zaterdag 21 januari, staat als laatste en 4e evenement, de nationale KNSB testen op het programma. Rijders leggen testen af om te promoveren naar een volgende categorie binnen het Kunstrijden.