Topsport Alkmaar » Uitgelicht » Nationale paralympische triatleten trainen ook in Alkmaar

Nationale paralympische triatleten trainen ook in Alkmaar

geplaatst op 24 januari 2017

Sinds 2015 trainen talentvolle Noord-Hollandse triatleten al in Alkmaar bij het Regionaal Trainingscentrum van de Nederlandse Triathlon Bond (NTB). Sinds kort maken de sporters van het nationale Paralympische programma ook gebruik van deze locatie. Thuishaven van deze ploeg blijft Sittard, maar de extra locatie zorgt ervoor dat trainingen voor Noord-Hollandse paralympiërs beter bereikbaar worden en de complete ploeg kan nu ook in de duinen en de zee trainen. Dit is een mooie aanvulling op de omgeving in Sittard.

 Wat is het (Hybride) Nationale Paralympische programma?
De sporters in dit programma zitten in het bondstraject richting de Paralympische Spelen in Tokio. De groep traint onder leiding van bondscoach Bas de Bruin afwisselend in Alkmaar en Sittard. In Alkmaar fietsen de sporters op de wielerbaan van het Sportpaleis en hier doen ze hun krachttrainingen, voor zwemtrainingen kunnen ze terecht bij sport- en recreatiecomplex de Hoornse vaart en verder zijn het prachtige achterland met de duinen en het strand een mooie aanvulling op de trainingen. In het programma traint onder ander de Geert Schipper, de nummer 2 op de paralympische spelen in Rio de Janeiro.

Topsport Alkmaar is trots op de aanvulling van het RTC met deze geweldige sporters. Raymond Koen van Topsport Alkmaar: “Deze Paralympische sporters zijn een groot voorbeeld voor iedereen.”
Voor mensen met een beperking is er voldoende ruimte om kennis te maken met deze helden. En wil je graag eens meetrainen? Neem hierover dan contact op met de NTB via Jelmer.van.waveren@triathlonbond.nl.