Topsport Alkmaar » Uitgelicht » 5 RIJDERS AIJC KUNSTRIJDEN NAAR HET ONK

5 RIJDERS AIJC KUNSTRIJDEN NAAR HET ONK

geplaatst op 21 februari 2017

Aankomende week vindt op de Uithof in De Haag de Open Nederlandse Kampioenschappen Kunstrijden 2017 (ONK/Challenge Cup) plaats. Tijdens deze finale wordt er tevens gestreden om de Nationale Titels (KNSB CUP A).

 AIJC Kunstrijden zal onder leiding van Marcus Deen, hoofdcoach AIJC, met 5 toppers afreizen naar Zuid Holland voor deze spannende finale. Uiteraard hoopt AIJC hoge ogen te gooien:
• Melissa Hopman (11, Alkmaar) is als 3e geplaatst voor het ONK/Challenge Cup (Basic Novice Dames).
• Zena Rae Borst (15, Alkmaar) is als 3e geplaatst voor de KNSB CUP A (Junioren Dames).
• Lika Brons (14, Alkmaar) is als 1e geplaatst voor de KNSB CUP A (Advanced Novice Dames).
• Sterre de Jager (11, Alkmaar) is als 3e geplaatst voor de KNSB CUP A (Pre Basic Novice Dames)
• Kookai Nowack (10, Den Helder) is als 7e geplaatst voor de KNSB CUP A (Pre Basic Novice Dames).

De finales zijn de uitkomst van 6 selectie wedstrijden die het gehele wedstrijdseizoen hebben plaatsgevonden, waaronder twee georganiseerde KNSB Cup wedstrijden op de Meent in Alkmaar. Het was voor het eerst dat AIJC dergelijke wedstrijden van dit hoge niveau mocht organiseren i.s.m. Alkmaar Sport en Sportcomplex. De wedstrijden werden goed ontvangen door schaatsbond KNSB. Met de bouw van een tribune deze zomer in de schaatshal, hoopt AIJC haar activiteiten op De Meent te continueren of zelfs uit te breiden.

Het ONK in de Uithof Den Haag wordt wederom live uitgezonden via ShowYourSkillOnline, het nieuwe online platform voor kunstwedstrijden in Nederland: http://www.showyourskill.online/. Bezoekers kunnen uiteraard ook naar de Uithof in Den Haag komen tussen 23 en 26 februari. Kijk voor het programma op www.schaatsen.nl.

Challenge Cup: bij de Challenge Cup komen topkunstschaatsers van over de hele wereld naar Den Haag om hun kunsten te vertonen. Wat we op tv voorgeschoteld krijgen is indrukwekkend, maar wat je te zien krijgt op de Challenge Cup is andere koek. Absolute topsport met showelementen tijdens de Challenge Cup in de Uithof. Een uitgelezen kans om in Den Haag te proeven van de internationale top binnen het kunstrijden en de eigen nationale toppers aan te moedigen.

KunstrijWeek: De Kunstrij Week van Nederland vindt van 23-26 februari 2017 plaats in Den Haag. Het is een combinatie van de internationale Challenge Cup met het Nederlands Kampioenschap Kunstrijden 2017. Tijdens het NK Kunstrijden strijdt de Nederlandse top om de titel Nederlands Kampioen. Bij de Challenge Cup komen topschaatsers van over de hele wereld naar Nederland om de strijd met elkaar aan te gaan. In de KunstrijWeek wordt er tevens gestreden om de Nationale Titels in de KNSB CUP A.