Topsport Alkmaar » Uitgelicht » RUGBY NEDERLAND STELT TIJMEN VADER AAN ALS DEVELOPMENT MANAGER

RUGBY NEDERLAND STELT TIJMEN VADER AAN ALS DEVELOPMENT MANAGER

geplaatst op 07 februari 2018

Rugby Nederland is verheugd te melden dat Tijmen Vader is aangesteld als Development Manager. Vanaf maandag 12 februari treedt Tijmen officieel in dienst Tijmen woont samen met zijn vrouw in Sint Pancras en heeft een zoon van bijna één jaar.

Vanuit verschillende functies staat rugby al 20 jaar centraal in het leven van Tijmen. Hij is op 17 jarige leeftijd gestart met rugbyen bij de Alkmaarse Rugby UFC en al snel daar training gaan geven. In Alkmaar heeft hij geruime tijd gewerkt als combinatiefunctionaris en later ook als coördinator van regionaal talenten centrum Rugby Academy NoordWest. Daarnaast is hij betrokken bij de Rugby Development Dagen en District Jeugd Overleg. Al sinds enkele jaren is hij bondscoach van Jong Oranje en tevens World Rugby Educator. Naast de rugbysport is Tijmen opgeleid als Sociaal Pedagogisch Hulpverlener en werkzaam geweest in de gehandicaptenzorg. De afgelopen periode heeft hij tevens voor het re-integratietraject Project Turn-Over gewerkt.

“Rugby is mijn passie en de rode draad in mijn leven geworden. Vanuit de verschillende functies staat ontwikkelen en ondersteunen van sporters en clubs centraal. Ik sta positief in het leven en wil flexibel en creatief zoeken naar mogelijkheden en ondersteuning bieden. Met mijn aanstelling bij Rugby Nederland zal ik mijn verschillende functies in de komende tijd afbouwen en overdragen.

Ik kijk ernaar uit om aan de slag te gaan bij Rugby Nederland als Development Manager en vanuit die functie de rugbysport in Nederland verder te ontwikkelen.”