Topsport Alkmaar » Uitgelicht » Triffis winnaar Golden River Team Cup (BE)

Triffis winnaar Golden River Team Cup (BE)

geplaatst op 28 oktober 2013

Op zaterdag 26 oktober werd de vijfde editie gesprongen van de Golden River Team Cup in Beveren-Leie (BE). Voor deze sterk bezette internationale team-wedstrijd konden 24 teams worden ingeschreven, met een maximum van 2 per vereniging.

Triffis-coach Sven Mooij kwam met 2 teams aan de start, bestaande uit A-springers: Triffis 1 (Lara Schut, Chris Moerman, Niamh Slattery en Pascal Wiebering) en Triffis 2 (Maxim van Zeijl, Bo Bet, Roel Teillers en Guido Groefsema).
De 88 deelnemers sprongen ieder een voorronde; de drie beste scores telden mee in het teamresultaat.
In de voorronde werd Triffis 1 weliswaar keurig vierde, maar omdat per vereniging niet meer dan één team doorstroomt naar de finale eindigde hier hun wedstrijd; Team Triffis 2 sprong een foutloze voorronde, zijn gingen met de hoogste score de finaleronde in.

Maxim, Bo, Roel en Guido behielden in de finale hun voorsprong; zij werden daarmee winnaar van het sterk bezette internationale toernooi.
Voor Maxim van Zeijl was dit de laatste krachtmeting op weg naar zijn deelname aan de WK trampolinespringen in Sofia (4 tm 11 november). Hij ging met 4 onderscheidingen naar huis; behalve winnaar met zijn team, was hij individueel de springer met de hoogste individuele score, de hoogst gesprongen moeilijkheid en de hoogste score voor uitvoering.

Jeugd-WK deelnemers Bo Bet, Niamh Slattery en Roel Teillers komen voor zij afreizen naar Sofie nog in actie op 2 november in de Triffis hal in Alkmaar waar de 1e van 2 plaatsingswedstrijden in de A en B klasse Teams wordt gesprongen, met als inzet deelname aan de NK voor clubteams 2013. 

Inmiddels is op 12 oktober ook voor de C, D en E teams van Triffis de teamcompetitie vliegend van start gegaan; in Castricum werd bijzonder goed gepresteerd met 2 x goud voor Triffis D4 (met Esmee Groen, Kiara Koster, Robin de Geus en Tess de Vries) en Triffis E5 (Celine Tieman, Gwen de Geus, Maartje Wetstijn en Marlieke Bezuijen); 2 x brons voorTriffis C1 (met Birgit Stevenson, Charmayne Biere, Daniëlle Brandt en Maud Buning) en Triffis D3 (Elianne van Heerde, Marisa Lema Vigo, Jetske Los en Sten Groen) en 1 vierde plaats voor Triffis C2 (met Laura Witteveen, Leontine Warmer, Mads Ottenbros en Michelle Driehuis).

Bekijk een mooie impressie van de wedstrijd:Op 9 november wordt door hen de 2e plaatsingswedstrijd gesprongen, ook in de Triffishal in Alkmaar.

Trampolinevereniging Triffis Alkmaar
www.triffis.nl