Topsport Alkmaar » Uitgelicht » Triffis A1 wint NK

Triffis A1 wint NK

geplaatst op 10 december 2017

Alkmaar, 10 december 2017 Vijfde titel op rij voor Triffis A1 bij NK voor clubteams Op zaterdag 9 december werd in Sportcomplex de Rusheuvel in het Brabantse Oss het Nederlands Kampioenschap trampolinespringen voor clubteams gehouden.

Het A1 team van Triffis, nu bestaande uit: Bo Bet, Jimmy Demmers, Roel Teillers en Niamh Slattery, werd bij dit kampioenschap voor maar liefst de vijfde keer op rij Nederlands Kampioen.

Bij het Nederlands Kampioenschap in Oss werd er in 5 verschillende klasses A tot en met E door teams uit het hele land gestreden om titels en eremetaal. In de voorronde, bestaande uit een verplichte en een keuzeoefening probeerden de teams een finaleplaats te behalen. De beste teams per klasse mochten vervolgens met drie springers uit het team een finaleoefening springen. In de finaleronde tellen alle scores mee voor de eindklassering. Om een goed resultaat te bereiken mag er geen fout worden gemaakt.

NK A klasse

Triffis A1 sprong dit NK met Jimmy Demmers, Roel Teillers, Bo Bet en Niamh Slattery. WK gangster Pascal Wiebering was voor deze wedstrijd reserve. Met een goede voorronde plaatste Triffis A1 zich eenvoudig voor de finale. In de finale liet het team vol overtuiging zien waarom zij al sinds 2013 (in deels wisselende samenstelling) de titelhouder is in de hoogste klasse. Met maar liefst zes punten verschil versloeg Triffis A1 het sterk springende team van KDO Apeldoorn (zilver) en het in eigen huis springende Turnoss (brons). Het tweede A team van Triffis bestaande uit Katie Cowles, Mira Stepanova, Jordy Mol en Lara Schut eindigde op de vijfde plaats.

Finales en podiumplaatsen BCDE klasse

In de B klasse wist het regerend kampioensteam van vorig jaar dit keer de titel niet vast te houden. Na de voorronde bezette het team met Mads, Ottenbros, Nick Vonk, Tess de Vries en Bianca Schuijt-Olie nog de eerste plaats. Helaas werd één van de oefeningen in de finaleronde niet tot een goed einde gebracht. Het team kwam hierdoor niet verder dan de vierde plaats.

In de C klasse werd Triffis vertegenwoordigd door twee sterke teams.

Triffis C1 met Madelief Wijkstra, Thalissa Wijkstra, Janneke de Groot en Elianne van Heerde Triffis C2 met Gwen de Geus, Indy Metselaar, Jara van Graafeiland en Lianne Strijbis. Allebei de C-teams sprongen een solide voorronde en mochten in de finale aantreden. Daar sprong C1 een uitmuntende finaleronde en behaalde daarmee overtuigend het goud in deze klasse. Triffis C2 kwam heel dicht in de buurt van het podium. Met slechts 0,15 verschil met het brons bleef het team steken op de vierde plaats.

Ook in de D klasse werd er goed gesprongen. Beide D teams wisten de finale te halen. In de finale sprong Triffis D5 met Jorja Visser, Mayra Glas, Danique Jansen en Julian Bakker naar een prachtige derde plaats. Triffis D4 met Alieke van Heerde, Lina Joy Uljee, Daphne de Groot en Tessa van Mullekom moest in de finale een foutje incasseren en werd vijfde.

In de E klasse sprong Triffis E6 met Jente Weidemaar, Laura van Mullekom, Samuel Musters en Sterre Bakker. Dit team liet vol zelfvertrouwen zien hoeveel ze ondertussen al geleerd hebben. Stuk voor stuk werden er flitsende oefeningen neergezet. Goed voor het zilver.

Met het Nederlands Kampioenschap voor maar liefst de vijfde maal op rij voor Triffis A1 en daarnaast nog drie podiumplaatsen in de overige klasses: goud voor Triffis C1, zilver voor E6 en brons voor D5 en finaleplaatsen voor alle andere deelnemende teams een hele mooie afsluiting van 2017.